THUIS!!!!

18 oktober 2009
Woensdag mocht Marieke even met verlof naar huis. Super dus! Thuiskomen was nogal emotioneel, mag ook wel na deze heftige 5 weken! We hebben redelijk veel gerust en samen gegeten, om acht uur waren we weer terug in het ziekenhuis.

Vrijdag is Marieke definitief uit het ziekenhuis ontslagen. Op het laatste moment was het nog even spannend omdat haar onstekingswaarden in het bloed iets gestegen waren. Zelf hebben we bedacht dat dit door de inentingen voor haar milt zou kunnen komen. Maar we mogen van de chirurg dus naar huis!! We zijn al bijtijds thuis, in de loop van de dag komen er bloemen, ballonnen en vooral heel erg veel kaarten! De postbode zei nog: "er is zeker iemand jarig"...... ja zoiets.... Marieke was nogal onder de indruk van alle kaarten. Ik ook omdat mijn collega's achter m'n rug om ook heel veel kaarten hebben gestuurd, super leuk!

Het is allemaal nogal wennen voor Marieke en mij. De thuiszorg meiden zijn super aardig en ook kundig, maar je zit er toch een beetje op te wachten. Ze komen 's morgens 1 uur en 's avonds 1 uur langs, die zorg heeft Marieke ook echt nodig. Dat is enorm wennen. Verder is het wennen voor haar om in je eigen huis te zijn en niet alles zelf te kunnen, ze moet nog veel vragen en dat is vervelend voor haar. Gelukkig knapt Marieke wel op. Ze wordt met de dag sterker. Zeker ook omdat ze weer redelijk goed slaapt. Het gaat dus echt beter.

Ik ben echt enorm blij dat Marieke weer thuis is. Het is zo fijn om samen de draad van het leven weer op te kunnen pakken. En weer de dingen gaan doen die deze strijd voor Marieke de moeite waard maken!

Hiermee eindigt mijn serie van posts hier op toverstafje. Marieke zal de volgende posts zelf weer voor haar rekening nemen. Graag wil ik iedereen bedanken voor de steun die jullie aan Marieke en mij hebben gegeven toen we het echt nodig hadden!

7 reacties:

Anoniem zei

Lieve Lukas,

Wat een vent ben jij! Ik heb je nog nooit in levende lijve mogen aanschouwen, maar ik ben nu al zo onder de indruk...Echt heel mooi hoe je ons op de hoogte hebt gehouden, dank je wel!!

Lieve Marieke,

Welkom thuis! Wat moeten de afgelopen 5 weken voor jou een beproeving zijn geweest, maar je bent thuis! Nu tijd om aan te sterken, bij te slapen (eindelijk!) en uit te rusten in je eigen omgeving. Blijf door vechten!

Liefs Sybelle

Carsten zei

Lieve Marieke,
Wat lekker om weer in je eigen huisje te kunnen zijn. Ik hoop dat je er naar omstandigheden van kan genieten en hopelijk wordt je herstel er door bespoedigd ...

Geniet lekker van je eigen huis en van elkaar, dat mag ook wel weer een keer na de lange periode met ziekenhuisbedden en dito voedsel.

Dikke knuffel,
Carsten

Lukas,
Heel erg bedankt voor het bijhouden van de blog, want daardoor zijn veel lezers op de hoogte gebleven. Ik heb diep respect voor de wijze waarop je dit hebt gedaan ... top !

Marinka zei

Lieve Marieke en Lucas,
Wat een fantastisch nieuws! Heerlijk om weer samen thuis te zijn, samen te eten, samen bij te komen en samen te genieten van deze positieve ontwikkelingen.
Wat een doorzetters zijn jullie!

Dikke knuffel, Marinka

Anoniem zei

Wat een geweldig goed nieuws voor jullie, je ouders en ook ons (familie en vrienden). Prachtig, een grote stap in de goede richting! Thuis kunnen zijn is altijd zo fijn.
Bedankt Lucas voor ons op de hoogte houden, belangrijk voor ons. Beste wensen van Con en de andere tegenvoeters.

Brenda Bakker zei

Lieve Lucas en Marieke,
Wat fijn dat jullie weer samen thuis kunnen zijn en dat Marieke weer in haar eigen bed kan slapen. Dat is toch één van de fijnste zaken van weer thuiskomen.
En wat een strijd hebben julie gevoerd! Heel veel sterkte met het verdere gevecht.
Brenda
(medecursist van Lukas)

Anoniem zei

Ha Marieke,
Hoe bevalt het thuis? Zo te lezen doet dit je al goed. Wat blij was ik toen ik hoorde dat je naar huis mocht. nu kan je echt aan je herstel beginnen.
Lukas, heel erg bedankt voor het bijhouden van de blog. Super gedaan en ook respect voor hoe je ermee omgaat.

Liefs nicole

susan zei

Wat geweldig dat jullie weer samen thuis zijn. Lucas, knap hoe jij de blog hebt bijgehouden en zo de buitenwereld op de hoogte hebt gehouden van alles. Ik ben erg onder de indruk van de vechtlust van jullie allebei. Heel veel succes en sterkte de komende tijd. En nu lekker genieten dat jullie samen thuis zijn. Weer slapen in je eigen bed en eigen huis!
Liefs,
Susan Leerkes

Een reactie posten