Wonderbaarlijk

26 oktober 2009
Vandaag had ik mijn eerste controle weer in het ziekenhuis. En wat denk je? De artsen vonden het wonderbaarlijk dat ik alweer zo goed ter been was.... Ze dachten zeker dat ik in een rolstoel zou komen. Nou mooi niet! Bovendien hadden we geen euro voor de rolstoel dus moest ik wel lopen ;-). Ze waren zeer positief zowel over mijn herstel als hoe de wond geneest. Wel is het zo dat de wond op een natuurlijke wijze moet herstellen. Er was sprake van het plaatsen van een vacuum pomp die de wondranden naar elkaar toetrekt, maar daar zien ze nu toch vanaf. De wond geneest zo goed. Mogelijk moet er wel een hersteloperatie (esthetisch) later volgend jaar volgen. Tevens is onbekend hoe lang het zal duren voordat de wond dicht is. Maar goed al met al toch positief en dat kan ik wel gebruiken. Heb ook minder last van mijn rug. Een verademing. Ik word 's morgens wel stijf wakker maar mijn rug trekt in de loop van de dag wel bij. Kortom, ik heb wel weer enige vooruitgang geboekt.

Thuis is het nog wel moeilijk om me te vermaken. Dat zal langzamerhand weer moeten komen. In de ochtend ben ik meestal nog wel 'druk'. Dan is het wachten op de thuiszorg, die vervolgens een uur met me bezig is. Maar 's middags is het soms wel saai. Ik probeer dan een filmpje te kijken. Ik hoop binnenkort ook weer me wat meer te kunnen concentreren op een boek. Over boek gesproken: ik heb via bol.com een boek van iemand ontvangen maar die heeft geen afzender vermeld. Het boek heet: Haar naam was Sarah. Kan de zender zich bekendmaken?;-)
Overigens wil ik iedereen nog bedanken voor alle attenties die ik de afgelopen weken heb mogen ontvangen (ballonnen, fruitmand, bloemen, boeken, etc.). Ontzettend lief dat iedereen zo met me meeleeft. Voor mij erg belangrijk omdat dat je ook uiteindelijk overeind houdt.

Vandaag dus een goede dag met positieve berichten die ik weer op mijn lijstje kan zetten. Op naar de volgende goede dag!

10 reacties:

Jaap, Maaike, Lieske en Jente zei

Lieve Marieke,

Wij zijn heel trots op jou! Ik vond het fijn dat ik je vandaag in je eigen omgeving gezien heb. Wat goed dat de artsen zo positief waren! Geduld is in deze dus een schone zaak.
Een dikke kus voor jou en natuurlijk ook voor Lukas!

Jaap, Maaike, Lieske & Jente

Anoniem zei

Hoi Marieke!

Goed om te lezen dat de doktoren vinden dat je herstel goed gaat.
We hopen dat dit je een goed gevoel geeft, en weer de kracht geeft om door te gaan.

We zijn trots op je!

Groet,

Wouter & Claire

Carsten zei

Lieve Marieke,
Ik begin m'n werkdag met het lezen van je blog .... weet zeker dat ik na het lezen van je stukje van vandaag de hele dag met een dikke smile rondloop.

Klasse dat het herstel zo goed gaat :-))

Dikke knuffel,
Carsten

Anoniem zei

Hi Mariek,

Wat een goed nieuws zeg!! Wij zijn weer terug van de vakantie en ik kan je zeggen dat het boek haar naam was Sarah zeker een aanrader en een tranentrekker is. Ben je al weer toe aan bezoek of is dat nog iets te optimistisch?

Veel liefs
Suzan

Anoniem zei

Marieke,

Je bent een topper. Ongelooflijk sterk hoe snel je herstelt.

Ook ik bent trots op je!!!

Groetjes
Albert

Ronald zei

wat goed om weer positieve berichten te lezen. Hopelijk gaan deze nu overheersen! Het slechte mag nu wel zijn geweest, dat hebben jullie verdiend.

Groet,

Annemiek

Liesbeth zei

Ha Marieke,

wat fijn dat de artsen zo positief zijn! Goede timing ;-) Het harde knokken wordt weer beloond!!

Hopelijk went het thuis ook snel een beetje en kun je snel lekker een boekje lezen e.d.

Groetjes, Liesbeth
PS. Idd een heel mooi boek, Haar naam was Sarah, maar wel zielig...

Anoniem zei

Lieve Marieke,
Wat knap van je dat je zo snel herstelt!!!!
Fijn om dit bericht te lezen, je knokpartij is beloond. Ben mega trots op je!

Groetjes,
Romee

Anoniem zei

lieve marieke en lucas,

Ten eerst wat super dat je weer thuis bent. ook al is dat niet altijd even makkelijk omdat je afhankelijk bent van zorg. Heel positief nieuws en dat is fijn om te horen. Je bent een heel sterk persoon en het komt vast allemaal goed.
Helaas gaat het je nooit snel genoeg, maar neem de tijd voor je zelf meid!

Lieve groetjes
Diederik, Carolien en Rosalie

Anoniem zei

Prachtig dat je zo goed herstelt, geweldig!
Je laatste blog was nogal down en je vergeleek jezelf met de hoofd speler in "Jaws". Vond ik altijd al een rot film en de muziek was al helemaal niet te harden. Gelukkig ben je daar nu aan voorbij. Con en de Tegenvoeters.

Een reactie posten