Toverstafjes bestaan niet

5 maart 2012
Het leven van een jonge moderne vrouw gaat niet altijd op rolletjes. Iedereen kent natuurlijk de gebruikelijke beslommeringen in dat leventje. Die had ik ook. Maar zoals ik ooit dit blog ben begonnen, was ik de laatste drie jaar van mijn leven hard op zoek naar iets. Naar dat toverstafje. Niet om die dagelijkse beslommeringen weg te toveren (zou natuurlijk wel heel makkelijk zijn), maar om die rotziekte te kunnen genezen. Een misschien wel kinderlijke zoektocht voor die jonge moderne vrouw, maar ja, wie wil er niet in sprookjes blijven geloven? Je blijft altijd een beetje kind. Mijn sprookje is afgelopen. Ik heb drie jaar intens geleefd. Maximaal geleefd. Geleefd zoals iedereen op mijn leeftijd zou doen. Weliswaar met wat andere intensiteit en wat extra dimensies. Maar wat heb ik ervan genoten. Zo erg zelfs dat ik af en toe mijn zoektocht naar dat toverstafje kon vergeten. Ik heb mooie reizen kunnen maken, heb trekker gereden, ben op safari geweest, getrouwd met de liefde van mijn leven, carnaval op Schier gevierd, de Schier Schnapps Safari gedaan, de toren van Pisa op mijn rug genomen, eindeloos veel cupcakes gebakken, geschilderd, geknutseld en zelfs nog gewerkt. Maar helaas, de darmen hebben het gewonnen. De tijd heeft mijn leven ingehaald. En mijn lichaam kan dat niet meer bijhouden. En daarom heb ik gekozen voor rust. Dat kan ik, omdat ik weet dat het mooi is geweest. Dat ik maximaal geleefd heb. Samen met mijn dierbaren, mijn geliefde en alleen. Kleine meisjes worden groot. Toverstafjes bestaan dan blijkbaar niet. Maar maximaal je leven leven, dat is iets wat zeker tot de mogelijkheden behoort in lastige situaties als deze. Lieve allemaal, bedankt voor alle mooie herinneringen. Bedankt voor al jullie steun. Bedenk dat het leven doorgaat. Met grote en met kleine hobbels. Toverstafjes hoef je dan wellicht niet meer te zoeken. Die zul je niet vinden. Maar met maximaal je leven leven, heb je een berg aan mooie herinneringen! Geniet daarvan! Liefs Marieke

53 reacties:

Suzanne Schaars zei

Bedankt Marieke! Dit was een meesterwerk. Ik ga je advies zeker ter harte nemen en zoals ik je gisteren als zei: Je blijft bij ons!
Liefs, Sanne

Lieve Lukas,
We wensen je veel liefde en kracht in deze moeilijke tijd. Graag zouden we er voor je willen zijn als vrienden met een grote KLIK!
Kom gauw weer bij ons aan de keukentafel en neem Senna gezellig mee.
Als we iets voor je mogen doen laat ons dat dan weten.
Liefs, Sanne en Joost

Anoniem zei

Dag Marieke, je bent een voorbeeld met al je doorzettingskracht en optimisme. Je bent een bikkel! En jij Lukas: je bent een even zo grote bikkel, wij wensen je sterkte!
Gerrit en Marrie

Anoniem zei

Lieve Marieke en Lukas,

Misschien ben je inderdaad lange tijd op zoek geweest naar een toverstaf die je kon helpen genezen, maar jij bent voor ons allemaal gewoon zelf die toverstaf; hoe jij kan stralen, hoe jij kan genieten, hoe jij kan leven, hoe jij kan schrijven, hoe jij kan houden van je dierbaren, echt heel bijzonder. En grootser kun je het leven niet leiden. Dikke warme zoenen van ons voor jou en voor je andere toverstaf; Lukas. Heel veel liefs, Sybelle & Remko

Anoniem zei

Tsja, woorden schieten tekort.
Dank je Marieke voor je voorbeeldrol, je inspiratie en je relativering.
In dit logboek heb je ons niet alleen geïnformeerd over je wel en wee, maar je hebt ons meegenomen op een levensreis, waar ik veel van geleerd heb. Helaas was het geen fictie en kwam er geen happy end.
Ik wilde dat ik het boek kon overschrijven!
Dank je voor alles.
Tschau!
Jan

Anoniem zei

Lieve Marieke,
Wat ben jij een mooi stoer levenslustig wijf! Een geweldig voorbeeld van dat het leven veel meer betekent, dan sommigen van ons denken!
Ik vind het zo oneerlijk!
Hopelijk zie ik je daarboven ooit terug,
ik mis je nu al!
Liefs
Rachel

Anoniem zei

Lieve Marieke,

Wat heb je dit weer mooi geschreven. Hier spreekt je kracht weer uit. Ook die van Lukas is mooi.
Maar het blijft oneerlijk. Ik ga je missen.
Jeanette

Anoniem zei

Lieve Marieke. Je hebt een heel dappere strijd gestreden.
Wij zullen altijd aan je blijven denken.
Rachel, Hein en Julia

Anoniem zei

Lieve lieve Marieke,
Dankjewel voor alles. Voor je inspiratie en je kracht, je lessen, je openheid en je woorden... Je bent een heel bijzonder mens, de dapperste die ik ken. Het is oneerlijk, hopelijk is er iets waar het leuk is, want dat is wat ik je uit de grond van mijn hart gun. Dikke kus en ik vergeet je nooit.

Anoniem zei

Bericht hierboven is van Romee

Anoniem zei

Lieve Marieke, ik weet niet goed wat ik moet schrijven. Ondanks dat ik wist dat dit moment ooit zou komen, slaat het nog steeds in als een bom. Je bent een voorbeeld voor mij. Ik zal je als persoon nooit vergeten. Dank je wel voor de woorden die je hier hebt achtergelaten en de levenslessen die ik via jou geleerd hebt. Ze zitten in mn hart. Heel veel liefs, Claudia

Anoniem zei

Lieve kanjer,

wat een kracht, wat een moed, wat een lef! Een dappere strijd heb je gestreden... en hoe! Meid, ik vergeet je nooit! Je bent een inspiratie voor mij en vele anderen. Dank je daarvoor!
Lukas, heel veel sterkte. Ik denk aan je en wens je al veel kracht!

Liefs

Moniek

Ivich zei

Lieve Marieke,

Bedankt dat je zoveel met ons hebt willen delen. Je blog is een prachtig en inspirerend boek geworden, maar helaas zonder happy end. Je bent zo wijs en hebt ons allemaal een stukje wijzer gemaakt.
Ik omhels je in gedachte, Ivich

Anoniem zei

Lieve Marieke,

Zoals jij in het leven stond heb ik diep respect en bewondering voor.
Wij zullen altijd in gedachten met je zijn.
Lukas
Heel veel sterkte en kracht toegewenst.

Henk en Greetje en de kinderen.

Anoniem zei

Lieve Marieke,

Claudia schreef het al: we wisten dat het moment zou kunnen gaan komen, maar nog steeds is het heel erg verdrietig. De afgelopen tijd heb ik veel aan je gedacht en me afgevraagd wat ik voor je moest wensen. Aan de ene kant hoopte ik dat het goed zou komen, dat je je goed genoeg zou voelen om leuke dingen te kunnen doen en te genieten. Kortom: dat het niet over zou zijn. Maar aan de andere kant wist ik dat je soms zoveel pijn had en je moe was van het vechten. En dan is het misschien beter om je rust toe te wensen en je dat met heel mijn hart te gunnen.

Lieverd, ik mis je inderdaad nu al. Ik heb bewondering voor je vechtlust, levenskracht, voor je talent om zo van het leven te genieten. Het is oneerlijk dat deze ziekte je is overkomen. Maar ik denk wel dat jij als geen ander de schoonheid van het leven inzag en waardeerde.

Ik hoop dat je de rust hebt gevonden. En ik hoop dat je onze kleine Boris een beetje in de gaten wilt houden daarboven. Hij boft maar met jou.

Lieve Marieke, je blijft altijd in onze gedachten. X Luc en Kiki

Lieve Lukas, familie, vrienden,
Heel veel sterkte, kracht en liefde in deze moeilijke tijd. Onze gedachten zijn bij jullie allemaal.

Anoniem zei

Lieve Marieke,

Hier schieten woorden te kort.
Dank voor jouw positieve houding, voor je getoonde vechtlust.
Daar putten wij ook kracht uit.
Helaas mocht het resultaat er niet zijn.
Rust nu maar uit, ook dat is een verdienste.
Lukas sterkte.

Ronald

Jeannette en Kees Nieuweboer zei

Marieke,

Vanmorgen een mail ontvangen van Theo.
Marieke is vanmorgen overleden. Hoewel we je nauwelijks kennen, je hebt slechts tweemaal bij ons gelogeerd, voelen we ons op een of andere manier toch betrokken. Wij wisten niet van je blog, het is aangrijpend om te lezen. Het doet ons goed dat we een klein beetje hebben kunnen meewerken om het leed te verzachten, met een "workshop trekker rijden"

We wensen Lukas en de rest van de familie en vrienden veel sterkte en kracht om dit verlies te verwerken.

groet,

Jeannette en Kees Nieuweboer

Nathalie zei

Lieve Marieke,

We doen alsof het 'gewoon' is, maar dit is echt heel bizar hoor. Online afscheid nemen. Omdat ik nu niet weet of ik je nog zie, doe ik maar 'gewoon' mee. Ik zou je het liefst willen omhelzen en je een dikke kus willen geven. Maar vrees dat dat niet kan. Dus....dag lieverd, ik zal je missen en nog vaak aan je denken. Tot ooit.

Lieve Lukas, heel veel sterkte gewenst. Ik troost me met de gedachten dat je een club dierbaren om je heen hebt, op wie je altijd terug kunt vallen.

Nathalie

Anoniem zei

Lieve Marieke,

Je bent een inspiratie voor de rest van ons leven! Je enorme kracht en doorzettingsvermogen zijn ongekend geweest. We zijn zo blij dat we een intense vriendschap met je hebben mogen opbouwen. We zullen je enorm missen, je lach, je liefde en je kracht. Dank voor de vele momenten die onvergetelijk zijn.

Rust zacht lieve schat!

Harm en Sarah

Jelka Molenaar zei

Lieve Marieke,

Tsjonge wat heb je dit weer enorm mooi geschreven.
Geen woorden, wel een traan en ook een lach.
Wat een kracht en doorzettingsvermogen heb je getoond!
Heel veel respect.

Voor Lukas en ook familie en vrienden, heel veel sterkte en kracht!

Lieve groet,

Jelka & Peter

Anoniem zei

Lieve Marieke. Je bent een prachtige vrouw en ik heb nog nooit iemand ontmoet met jouw wilskracht, zo positief, zo sterk en zo dapper. Jij hebt alles eruit gehaald wat er in heeft gezeten, tot de allerlaatste druppel! Ik ben zo onder de indruk hoe jij met deze ziekte kon omgaan en bovenal nog kon blijven genieten. Jij bent een vrouw uit duizenden. Een groot gemis.

Lieve Lukas jij hebt Marieke door alle fases geholpen en samen nog zo genoten. Diep respect en waardering hoe ook jij met deze ellendige ziekt om bent gegaan. De darmen hebben helaas gewonnen maar de liefde heeft gezegevierd.
Het is nog zo onwerkelijk... Liefs Martin en Tabitha

lies zei

Er is al zoveel moois gezegd! Lieve lukas denk aan je heel veel sterkte!
Xxxx Liesbeth

Femke van den Heuvel zei

Wat een verdrietig nieuws! Heb er geen woorden voor. Ben dankbaar voor het feit dat ik een paar hele mooie momenten in haar leven heb mogen vastleggen.

Lukas, familie en vrienden heel veel sterkte gewenst!

Liefs, Femke

Anoniem zei

Lieve Marieke, dappere, stoere Marieke,

wat gun ik jou de rust die je nu hebt en wat heb je met al je kracht en levenslust veel gegeven.
Dankjewel voor een heel bijzonder moment samen gisterochtend!
Vanochtend heb ik tussen 9 en 10 een kaarsje voor je gebrand op mijn kamer.
Ik zal je nooit vergeten en Lukas, alle sterkte en ik ben en blijf er voor je.
Liefs, Michèle

Anoniem zei

Lieve Marieke,

De tranen lopen over onze wangen bij het lezen van je laatste bericht. Alhoewel we wisten dat het moment ooit zou komen, blijft het onwerkelijk dat het vandaag dan ook echt zo ver was.

Wat was je toch een ongelofelijke stoere en dappere vrouw en wat hebben we veel van je geleerd. Elke keer wist je weer op lichtpuntjes te focussen en liet je ons zien wat -ondanks je ziekte- genieten was.

We hebben het altijd enorm gewaardeerd hoe open en eerlijk je over je ziekte was. Dat je ons zelfs vroeg wat er nog op je 'to-do-list' moest komen.... Het carnavals-weekend op Schier was toch wel 1 van DE hoogtepunten het afgelopen jaar..(en jullie trouwdag natuurlijk!). Wat hebben we een plezier gehad... Lukas en jij verkleed als "Bob en Annie". Hilaaaaarisch waren jullie..! En wat een top film hebben we eraan over gehouden, goud!

Zoals we zaterdag al tegen je zeiden: voor ons blijf je leven! We blijven over je praten, over je denken en je blijft ons inspireren. Het is verschrikkelijk je te moeten missen, maar 'fijn' dat je niet langer hoeft te lijden en te strijden.

Lieve Marieke, we zijn super blij dat we zo'n vrouw als jij hebben mogen ontmoeten. We zullen je nooit vergeten! We komen elkaar zeker weer tegen, somewhere, somehow, sometime..!

Lieve Lukas,

Wat ben jij een enorme kanjer. Wat een respect hebben we voor je hoe je Marieke de afgelopen jaren hebt gesteund, elke dag weer. Heel veel sterkte de komende tijd. We zullen er voor je zijn.

Liefs, Hanke & Frodo

Carsten zei

Lieve Marieke en Lukas,
Kan me nog zo goed herinneren dat ik wel even een zakje snoep langs zou komen brengen in het ziekenhuis, maar wat een standaard ingreep had moeten zijn pakte heel anders uit. Ik kan alleen maar zeggen dat ik diep respect heb voor de wijze waarop jullie hier mee omgegaan zijn. Krachtig en tegelijk toch de dingen doen die het leven kleur geven. Live to the max, mooi dat dat nog kon.
Heel veel sterkte in de komende periode.


Liefs, Carsten

Anoniem zei

Lucas, familie en vrienden veel sterkte gewenst. Marieke leefde het leven tot het allerlaatste uur...
Patricia

Anoniem zei

Lieve Marieke,

Het voelt een beetje vreemd om dit nog aan je te schrijven, maar we weten zeker dat je dit op een of andere manier nog meekrijgt. Je houdt van bovenaf nog wel in de gaten of alles gaat zoals jij het wil:-). Het is allemaal veel te snel gegaan de laatste twee weken. Gelukkig hoef je niet langer pijn te lijden en heb je jouw verdiende rust gevonden. Je laatste speech bij de Dies zal me altijd bijblijven, hoe sterk, krachtig en humorvol je daar stond en hoe goed je jezelf kon verwoorden, petje af! Je bent en blijft een topper! We zullen je nooit vergeten.

Lieve Lukas en familie,

Heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Lukas, je hebt Marieke het mooiste gegeven wat ze kon krijgen, liefde. Hopenlijk geeft de kracht van Marieke jou ook de kracht om van het leven te blijven genieten.

Veel liefs
Jaco, Suzan en Teun

Susan zei

Lieve Marieke,

Wat heb ik een respect en bewondering voor jou: je bent een voorbeeld voor ons allemaal!
Wij zullen altijd in gedachten met je zijn.
Lukas en familie: heel veel sterkte toegewenst.

Susan

Anoniem zei

Lieve Marieke,

Woorden schieten tekort bij dit verdrietige nieuws. Wat een dappere strijd heb je gestreden, en hoe. Je bent een ongelofelijke sterke vrouw, een inspiratiebron voor ons allemaal. Rust zacht, we'll meet again.

Lieve Lukas en familie, ik wens julie heel veel sterkte toe.

Marieke

Anoniem zei

"getrouwd met de liefde van mijn leven"

Dat inspireert mij tot het volgende gedicht van Hans Andreus als reactie.

Voor een dag van morgen

Wanneer ik morgen doodga,
vertel dan aan de bomen
hoeveel ik van je hield.
Vertel het aan de wind,
die in de bomen klimt
of uit de takken valt,
hoeveel ik van je hield.
Vertel het aan een kind,
dat jong genoeg is om het te begrijpen.
Vertel het aan een dier,
misschien alleen door het aan te kijken.
Vertel het aan de huizen van steen,
vertel het aan de stad,
hoe lief ik je had.

Maar zeg het aan geen mens.
Ze zouden je niet geloven.
Ze zouden niet willen geloven dat
alleen maar een man alleen maar een vrouw,
dat een mens een mens zo liefhad
als ik jou.

Anoniem zei

Dag Lieve, Lieve Marieke,

naast me een pot van de Mr. Jones thee die ik van jou kreeg....
Hoewel ons professionele afscheid al ruim 2 maanden geleden is ben je vaak en veel in mijn gedachten. Ik ben blij dat ik je heb leren kennen en dat ik een stukje heb mogen 'oplopen' met jou in het ongelofelijk pittige proces van de afgelopen jaren. Soms sterven mensen zoals ze geleefd hebben en naar ik vernomen heb is dat jouw route geweest... Dankbaar voor onze ontmoetingen groet ik jou...

En Lucas, ook jij bent en blijft in mijn gedachten. Ik wens je veel Kracht en Zachtheid de komende periode.
Groet, Bettina

Anoniem zei

Lucas en familie,

Alhoewel jullie ons niet kennen, willen wij jullie laten weten dat wij heel veel bewondering hebben voor hoe Marieke met haar ziekte is omgegaan en voor de mooie woorden die zij nog tot op het laatst geschreven heeft. Wat een geweldig iemand!
Wij hopen dat jullie veel troost kunnen putten uit de mooie herinneringen aan wie zij was en wat zij deed en wensen jullie heel veel moed, kracht en sterkte toe om dit grote verlies een plekje te geven

Bento en Margot Hardy, ouders van Charlotte (dispuutvriendin van Marieke)

Anoniem zei

lieve, lieve Marieke, grote kanjer, dapper mens,

wat heb je het geweldig gedaan, deze jaren op jouw manier. Uit het leven gehaald, wat maar mogelijk was. Stil en vol bewondering en respect heb ik je openhartige woorden hier gevolgd. Je blog is een monument van kracht en inspiratie geworden.
Lieve Lukas,
weinig mensen van jouw leeftijd zullen ervaren wat jij de afgelopen jaren hebt ervaren. je grote liefde ontmoeten en al snel weten dat jullie tijd samen beperkt zal zijn. Wat heb je dat fantastisch gedaan, de tijd zo ten volle genoten, de verdrietige momenten niet uit de weg gegaan.
Hou die gezamnelijke levenskracht vast en weet je omringd door lieve familie en echte vienden. Heel veel sterkte,

Ellen

Anoniem zei

Dag lieve Marieke!
Wat vind ik je dapper en wat een prachtig afscheidswoord heb je geplaatst op je blog.Wat spreekt hier een kracht uit .... en wat zijn je adviezen waardevol voor ons die achterblijven! Ik denk aan je terug met veel warmte en groot respect!

Stieneke (van de koffie/thee en voordeur
van het Helen Dowling Instituut)

Lieve Lukas!
Jou wens ik alle sterkte toe de komende tijd en ik hoop van harte dat je veel kracht put uit de herinneringen waar Marieke zo prachtig over schrijft ... wat een vrouw!!

Stieneke (van de koffie/thee en voordeur
van het Helen Dowling Instituut)


Lieve lukas,

Anoniem zei

Dag Marieke,
zoveel wilskracht en toch verloren maar gelukkig wel geleefd. Dank voor de leuke tijd samen en sterkte aan Lucas en overige familieleden.
Gr.
Darryl

Anoniem zei

Dag Marieke,
wat ben je toch een sterke & dappere vrouw, tot op het laatste moment. Hoe jij je leven maximaal geleefd hebt, en hoe je met je ziekte bent omgegaan is een voorbeeld voor ons allemaal; rust zacht...
Beste Lukas en familie,
Heel veel sterkte en steun an elkaar,
Judith

Anoniem zei

Lieve Marieke,

Je hebt een zware reis achter de rug. Ik hoop dat je nu aan een mooie reis bent begonnen!

Dank voor de zeer goede samenwerking!

Albert

Anoniem zei

Lieve Lukas, wat heb je een prachtige vrouw in je leven gehad.Ik zal proberen haar advies te volgen. Ze was een voorbeeld voor ons en ik zal haar nooit vergeten , heel vaak aan haar denken. Lukas ik stuur je alles wat ik in me heb en denk voortdurend aan jullie. zoals jij dit alles gedragen hebt met je zo geweldige lach, daar zijn geen woorden voor. Alle liefs Leunie

Anoniem zei

Lieve Marieke,
Zo bewonderingswaardig jouw kracht, je strijdlust en je prachtig verwoorde blog. Nu een lichtpunt van rust voor jou vanuit waar je de harten van je dierbare geliefde, vrienden en familie kan blijven verwarmen met mooie herinneringen en ze zo zal steunen in hun verdriet.
Liefs, Masha

Anoniem zei

Lieve Marieke,
Wat heb je het goed gedaan! Je hebt een indruk voor altijd achtergelaten door je kracht en je keuzes. Liefs, Inge

Anoniem zei

Beste Lukas,

Ik wens jou van harte toe dat je bij het (ver)dragen van jouw verlies zult kunnen putten uit goede bronnen in jezelf en daarbuiten.

Met betrokken groeten,
Bert Vedder (Helen Dowling Instituut)

Anoniem zei

Lieve Marieke

Rust zacht - we zullen je nooit vergeten. Je bent werkelijk een inspiratie voor velen.


Lieve Lukas, familie en vrienden

Heel veel sterkte bij het verwerken van jullie verlies. Wat zullen jullie trots op haar zijn...

Antje

Anoniem zei

'Fee' Marieke,

07 juni 2012 @ Alpe d'Huzes ren ik speciaal voor jou de berg op en brand ik een kaarsje.....

R.I.P. en heel veel sterkte toegewenst aan je dierbaren.

Giorgio Tsie

Anoniem zei

Beste Lukas, familie en vrienden van Marieke

Via via werd ik gewezen op deze blog. Een poos geleden al wel een keer gehoord dat ze ziek was en nu dit vreselijk nieuws. Ik heb met Marieke gestudeerd aan de AA en nadien verder nooit meer gesproken. Maar toch sinds ik het gehoord heb laat het me niet los.

Ik wil jou en de familie heel veel sterkte wensen met dit grote verlies. Zo te lezen zijn jullie iemand verloren die absoluut nog niet had mogen gaan.

Marieke.........R.I.P meid.

Dick Groen

Vivian zei

Lieve Lukas,
Ik heb Marieke niet gekend, maar ik heb wel haar blog grotendeels (vaak ontroerd) gelezen en ontdekt dat je een hele bijzondere vrouw in je leven had.
Ik wens jou en alle familie, vrienden en bekenden veel sterkte met dit enorme gemis!
Vivian (oud-huisgenoot van Lukas)

Anoniem zei

Beste Lukas,

Medelijden, is 'n woord met 'n hoog zieligheidsgehalte, weinig mensen blijken echt te kunnen invoelen, beseffen wat het inhoudt.
Mede-lijden zegt, ik ga naast je staan, je staat er niet alleen voor, ik knok met je mee, onze liefde kan dit aan , laat ze maar komen, wij hebben deze ziekte samen.
En geknokt hebben jullie, steeds proberen het positieve te vinden, de lichtpuntjes, en te laten zien, dat je de ziekte hebt, maar niet de ziekte bent.
Meer dan 20 jaar geleden was er in mijn leven ook 'n lieve hand die een toverstafje vast hield en, net als bij Marieke, mensen raakte.

Lukas, sterkte en als 'n toverstafje je raakt, al is het gemis nog zo groot, ben je nooit meer echt alleen.

Veel liefs,
René W.

Anoniem zei

Beste Lukas,heel veel sterkte vandaag en voor de komende tijd.
Vriendelijke groeten,
Joke en Maarten Speekenbrink

Marijke zei

Lieve lieve Lucas en ook Marieke
Wat een afscheid niet te beschrijven
Ik weet gewoon niet hoe ik Marieke moet bedanken voor haar woorden in haar afscheid.
het geeft ons de kracht om door te gaan
En ik hoop jouw ook Lucas.
weet dat ik aan je denk en je alle goeds toewens heel veel sterkte en kracht om hier door te komen.
Het valt zeker niet mee en het is verdomd moeilijk maar het is mogelijk
Lieve Lucas ik weet niet wat te zeggen of te schrijven.
Marijke

Anoniem zei

Dag vrolijke, inspirerende en zeer talentvol schildermaatje! Je vrolijkheid wordt iedere woensdagavond gemist.
Judith

Unknown zei

Marieke, zal je niet vergeten. Dank je wel voor alle prettige gesprekken tijdens mijn verblijf bij AA in AZO.

Tony de Bree

Anoniem zei

Marieke,

Ik kan niet geloven dat je er niet meer bent.
We hebben zes jaar geleden veel samengewerkt met het in de markt zetten van de Levensloopregeling. Maar dat was maar werk. Ik kende je verder niet privé, maar ik wil in ieder geval je familie en vrienden sterkte wensen.

Jan Menno Bouwmeester, ABN AMRO collega

Anoniem zei

Hi Marieke,

Het is me gelukt hoor!
Ik was daar voor jou aan de top van de Alpe d'Huez! Het kaarsje heb ik meegenomen en zal ik naar je dierbaren sturen.

Giorgio Tsie

Denise zei

En de maanden vliegen voorbij...
Ik mis je. Je bent en blijft mijn voorbeeld.
X Denise

Een reactie posten