Eindelijk is het zover: starten met de eerste chemo

18 juni 2009
Vandaag een bijzondere dag: mijn chemo gaat starten! Nu gaat het echt beginnen. Heel spannend. Ondanks de bijwerkingen, die mij vermoedelijk ook zullen treffen, kan ik vanaf vandaag de komende weken een normaler ritme gaan opbouwen en zelfs thuis. Het plan is dat ik vanaf morgen naar huis ga en voorlopig niet meer (tot de operatie) in het ziekenhuis hoef te zijn. Daar heb ik zo langzamerhand wel genoeg van! Wel voor de kuren, maar dat gaat via dagbehandeling. Na deze komen er nog twee (iedere drie weken een kuur).
Vanaf nu gaat de echte strijd dus beginnen. Mijn goed samengestelde leger van artsen, familie en vrienden staat klaar. Kortom, die vervelende celdeling kunnen we vanaf nu gaan bestrijden en kunnen we overwinnen.

Het is vandaag ook een bijzondere dag voor Enid. Die is namelijk vandaag jarig. Normaalgesproken is de donderdagavond onze kletsavond, maar ja, daar is nu even de klad in gekomen. Maar vanmiddag gaan we samen hier een taartje eten om te proosten!

Op dit moment wordt alles klaargemaakt voor de chemo en gaat het dus zo starten. Ik weet niet of ik de komende dagen in de lucht zal zijn. Dit heeft alles met de bijwerkingen te maken (vooral lamlendigheid en misselijkheid). Maar goed, ik probeer jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

1 reacties:

Anoniem zei

Lieve Marieke,

Veel succes met je chemo!! Inderdaad de boel een halt toeroepen moet een heerlijk gevoel geven. Nu hopen dat je je eetlust behoudt! De strijdlust spat van het scherm af, ga zo door!!

groetjes,

Jolet

Een reactie posten