De week vliegt voorbij

28 juli 2009
Vorige week is voorbij gevlogen. Heb deze week ook een volle agenda... Vreemd natuurlijk, vooral omdat ik niet aan het werk ben. Vorige week woensdag was ik voor een intake bij de fysiotherapeut. Afgesproken dat ik aan de apparaten zal gaan. Net als in de sportschool. Alleen nu gaat het niet om doelen als spierballen kweken of afvallen (al zeker het laatste niet, mijn streefgewicht heb ik zonder sporten en Sonja ruimschoots behaald ;-)). Het gaat juist om toename van belastbaarheid, coördinatie en spierversterking.
Donderdag bezoek gehad van mijn collega's Suzanne en Regina. Fijn om elkaar te zien en door hen bijgepraat te worden over de ontwikkelingen op kantoor onder het genot van een heerlijke door hen meegebrachte lunch.
Vrijdagmorgen met mijn moeder naar de stad en daarna wederom naar de fysio. 's Avonds eten bij Lia. Een goede vriendin van mijn ouders waar zij nu tijdelijk verblijven.
Dit weekend naar de Belgische kust geweest. Ik schreef er al eerder over op mijn weblog, namelijk dat ik in Zeeland iets zocht. Van de lezers van mijn weblog kreeg ik vervolgens allerlei tips. Geweldig. Zo ben ik uiteindelijk in België terecht gekomen. Aan de kust en vlakbij Zeeland... Op de heenweg langs mijn broertje Aart en zijn vrouw Aranka om even koffie te drinken. Daarna onze weg vervolgd naar Oostduinkerke. Een geweldig bed & breakfast. Mooie kamer. Picknickmand voor de deur met een overheerlijk uitgebreid ontbijt. Helemaal prima. Een echte aanrader. Zondag in het Belgische land gefietst en naar het strand geweest. Gisteren naar Brugge geweest en 's avonds gegeten bij Cobie en Rens in het Brabantse land. Kortom, samen een heerlijk weekendje gehad.
Helaas was ook dit weekend niet helemaal strubbeling vrij. Ik kreeg zondagavond wederom koude rillingen, maar omdat mijn temperatuur geen idiote stijging liet zien besloten we om het aan te zien. Gisteren leek het overdag mee te vallen maar uiteindelijk heb ik gisterenavond laat toch maar de telefoon gegrepen. De dokter gaf aan vandaag wederom contact op te nemen opdat er dan een beslissing genomen zou kunnen worden. Vanmorgen moest ik toch weer even naar het ziekenhuis voor de nodige bloedonderzoeken. Gelukkig bleken de bloedwaarden nog niet veel bijzonders te laten zien. Dat betekent namelijk dat ik en niet hoef te blijven en dat volgende week maandag de derde chemo door kan gaan. Vrijdag a.s. zal ik nog wel eerst een bloedtransfusie moeten krijgen. Maar goed, dat hoort er bij mij blijkbaar bij.
Omdat ik me verder goed voelde vanmiddag nog even naar de fysio geweest. En vervolgens aan het einde van de dag nog gezellig met Harm en Sarah een borrel gedronken die vervolgens aanschoven aan tafel. Je zou bijna niet zeggen dat ik ziek ben. Genoeg energie. Ik voel me behoorlijk fit ondanks rillingen en wat temperatuurschommelingen. Natuurlijk heb ik zo hier en daar wat dipjes. Maar toch, als je mijn bezigheden zo bekijkt heb ik toch een prima leven!

6 reacties:

Carsten zei

Lieve Marieke,
Mooi om te lezen dat je ondanks je ziekte toch kunt genieten. Dat lijkt me ook het belangrijkse, want je moet het toch nemen zoals het komt.

Omdat ik bijna op vakantie ga, wilde ik je toch nog even heel veel suc6 en sterkte wensen met de derde (en volgens mij laatste) kuur.
Ik hoop dat je daar net zo doorheen komt als door de eerste twee!

Ik zal vanaf de camping aan het Gardameer zeker aan je denken en bij gelegenheid een kaarsje voor je aansteken in een Italiaanse kerk (alle hulp is welkom toch).

Al ben ik dus wat verder weg als anders, in gedachten ben ik wel dicht bij.

Nogmaals sterkte en ik hoop dat er de komende weken weer wat te genieten valt.

Ciao en een dikke knuffel,
Carsten

Anoniem zei

Lieve Marieke,
Fijn dat je hebt genoten van je weekend aan de Belgische kust. Uitwaaien aan zee kan heerlijk zijn en Brugge is ook erg mooi. Goh, wat heb je een energie, wat een kracht.

Ik hoop je snel weer te zien, veel liefs Ivich

Moniek zei

Lieve Marieke,

Wat ben je toch een topper!! Ben deze week terug gekomen van vakantie en heb net al je blogs van de afgelopen tijd gelezen. Nog niet eerder heb ik een reactie geplaatst met als hoofdreden dat ik niet goed wist wat te schrijven. Maar door het lezen van je blogs realiseer ik me dat je nog steeds dezelfde Marieke bent en dat het eigenlijk niets uit moet maken dat deze k-zooi je overkomt. Je hebt het mooi beschreven in je blog dat je naar je werk was geweest. Ik bewonder je kracht, moed en optimisme. Wat stoer van je dat je zelf het heft in handen hebt genomen (of moet ik zeggen de tondeuse) en je haar hebt afgeschoren. Jij bepaalt zelf wanneer het tijd is om kaal te zijn, geweldig!!!
Ik kan me niet voorstellen hoe het moet zijn om mee te maken wat jij nu meemaakt. Ik vind het vreselijk voor je. Aan de andere kant heb ik veel vertrouwen in je en in je strijdlust.
Lieverd heel veel sterkte aanstaande maandag. Ik zal voor je duimen dat het doorgaat en dat het meevalt! Ook probeer ik je nog te bellen, misschien lukt het om je te pakken te krijgen.
Wijffie, heel veel liefs en kracht toegewenst!!
Knuffel van Moniek

Ineke zei

Marieke,

We denken steeds aan je moedige strijd en willen je voor as maandag weer veel kracht toewensen.
Natuurlijk ben je welkom zodra je je weer goed voelt om in ons huis te verblijven en lekker aan zee te gaan wandelen. Vraag eugenie maar om de sleutel. Groeten aan Lucas en tot horens, liefs Charles en Ineke

Diantha zei

Dag Marieke,

Ik heb net je blog weer bijgelezen en als ik het goed begrijp heb je je derde kuur gehad. Ik wens je veel sterkte en kracht! Ik vind het ongelofelijk hoe moedig jij dit doorstaat.
Groetjes, Diantha

Anoniem zei

Dag Marieke,
Toen we elkaar zondag spraken voelde je je ronduit prima. Dat was geweldig om te horen. Iedereen weet dat het nu, door de chemo, allemaal weer minder zal gaan. Goed te weten dat je je hier wéér doorheen vecht. Ga zo door!
Groetjes Stef

Een reactie posten