Operatie!

9 september 2009
Marieke keek als een berg op tegen vandaag. Bang voor de ruggeprik, bang voor de operatie en bang voor het resultaat. Vooral ook bang om haar lot in de handen van bijna vreemden te leggen. Nu de operatie erop zit ben ik blij te kunnen zeggen dat de operatie geslaagd is. Maar laat ik bij het begin beginnen....

Vanochtend om 8 uur is Marieke naar de operatiezaal gebracht. Het afscheid daar was een lastig moment. Volgens de procedure gaan ze eerst kijken wat ze allemaal aantreffen in haar buik en daar een plan voor maken. Daarna volgt de loting voor de experimentele OVHIPEC behandeling. Om 11:20 uur kregen we het telefoontje van de assistente: Marieke krijgt de OVHIPEC behandeling! Daarnaast meldde zij dat het een zware en langdurige ingreep zou worden. Verder wist ze geen details te melden. Het lange wachten begon...

On 16:30 kregen we een telefoontje van de chirurg. De 3 chirurgen hebben al het slechte weefsel dat ze konden zien weg kunnen halen. DIT IS ZEER GOED NIEUWS! Wel hebben ze op meer plekken moeten ingrijpen dan ze hadden voorzien. Het was dus een erg zware en langdurige operatie! Een van de tegenvallers is dat bij Marieke een tijdelijk stoma moest worden aangelegd om de darm te kunnen ontzien. Ik weet dat Marieke dat heel erg vindt maar het was noodzakelijk. De chirurgen zijn na het gesprek begonnen met de experimentele HIPEC buikspoeling die nog 1,5 uur zou duren. Totaal zijn ze dus zo'n tien uur met haar bezig geweest!

We hebben in het ziekenhuis nog met een van de chirurgen gesproken. Die zijn nooit echt in een jubelstemming als ze iemand zo ingrijpend hebben moeten opereren, maar het was duidelijk dat de doelstelling om al het foute weefsel weg te snijden gehaald is. Dus jongens...bedankt!

Op dit moment ligt Marieke op de intensive care onder de hoede van broeder Friso. Wij hebben haar nog even kunnen zien. Ze was nog niet wakker. Ze houden haar nog in slaap om haar wat rustiger wakker te kunnen laten worden. Waarschijnlijk laten ze haar vannacht wakker worden en gaat ze van de beademing. Volgens Friso zagen alle waarden er goed uit. Morgenochtend gaan we haar voor het eerst weer wakker zien. Hopelijk heeft ze niet te veel pijn en heeft ze een rustige nacht gehad.

Vandaag is een belangrijke stap gezet in de bestrijding van deze K.... ziekte. De chirurgen hebben hun faam waargemaakt. Nu is het de beurt aan mijn lief om haar vechtlust te tonen en weer te herstellen van de operatie!

2 reacties:

Carsten zei

Lieve Marieke,
Wat ben ik blij nu al iets op je weblog te kunnen lezen. Heb gisteren in de zenuwen gezeten en mezelf meerdere malen de vraag gesteld: "hoe zou het gaan met Marieke".

Gelukkig geeft Lucas daar het antwoord op en dat is goed nieuws. Klasse hoor !
Chapeau voor de chirurgen, zou ik zeggen.

Heel veel sterkte de komende tijd met het herstel van je zware operatie. Probeer goed uit te rusten en laat je verwenennen (dat heb je wel verdiend).

Dikke knuffel,
Carsten

Anoniem zei

Oh, wat een geweldig nieuws voor jullie, Marieke en Lucas, wat een opluchting! Het kan nu alleen maar beter worden dacht ik zo.
Wij wensen jullie beterschap en een voospoedig herstel.
Gerrit en Marrie

Een reactie posten