The day after

10 september 2009

Gisternacht rond 1:00 uur hebben ze Marieke wakker gemaakt en van de beademing afgehaald. Ze lag toen op de intensive care (IC). Als extra service krijg je daar een direct telefoonnummer waarop je altijd kan bellen als je ongerust bent. Je krijgt dan de dedicated verpleger die over Marieke waakt. Toen ik rond half twee belde ging alles goed met Marieke en heb ik haar zelfs even aan de telefoon gekregen! Eindelijk!!! Vanochtend rond 7:00 uur weer gebeld. Marieke had een rustige nacht gehad en alles zag er goed uit. Ze zou waarschijnlijk vlot van de IC weg mogen naar haar eigen afdeling.


Bij het bezoekuur op de IC hebben we Marieke voor het eerst na de operatie weer gesproken. Ze had geen pijn en was nog erg moe. Ze zou snel naar de afdeling mogen omdat ze stabiel was en alles er goed uitzag. Dat was goed nieuws.


Ze heeft heel veel geslapen vandaag. Tussen de slaapjes door is ze gelukkig redelijk helder en kun je korte vragen stellen en dingen vertellen. Vandaag blijkt dat ze goed te pakken is genomen door de chirurgen. Ze heeft veel pijn aan haar middenrif. De pijnstilling is daarom opgeschroefd. Ze is vanmiddag begonnen met water drinken en yoghurt eten. Dat is wel grappig want dat wordt er dan een halve minuut later weer uitgepompt door de maagsonde (een doorzichtig slangetje).


Al met al een lastige dag voor Marieke, vooral de pijn maakt het zwaar. Ik hoop dat ze vannacht goed kan slapen. Dan zal ze zich morgen weer wat beter voelen.


Voor de kaartenschrijvers onder ons (en weet dat de patiƫnt helemaal dol is op kaartjes)


Het adres van Marieke:

Koekoekslaan 1

3435 CM Nieuwegein

Kamer B 2.16

2 reacties:

Christie zei

Hoi lieve Marieke,

We hebben de gebeurtenissen van de afgelopen dagen met spanning gevolgd. Fijn dat alles 'volgens plan' loopt, zo begrepen we van Lukas. Je krijgt veel groeten en beterschapswensen van ons maar ook van mijn ouders en van buurman Hans. We hopen dat we snel een keertje op bezoek kunnen komen. Sterk goed aan en rust goed uit. Tot snel!!! Christie (en Sjoerd natuurlijk!)

Annemiek zei

Lieve Marieke en Lukas,
Fijn dat dit achter de rug is. Natuurlijk is het nog een lange weg te gaan, maar hopelijk kan het herstel snel beginnen. Ik leef in elk geval met jullie mee.

Groet,
Annemiek

Een reactie posten