Flink

12 september 2009
Marieke is sinds de operatie flink vooruit gegaan. Een aantal drains is verwijderd en ze heeft geen zuurstof en maagsonde meer. Je ziet dat ze elke dag een stukje herstelt en dat is fijn. Vandaag is ze zelfs rechtop op de rand van haar bed gaan zitten en geloof me dat is een hele prestatie! Helaas moest de ruggeprik eruit en is ze overgestapt naar andere pijnmedicatie (morfinepomp). Deze is minder effectief en ze wordt suf van de morfine. Ze slaapt nu nog heel veel en dat is ook het beste. So far so good dus!

Nu een paar dagen na de operatie is wel duidelijk dat de chirurgen klasse werk hebben geleverd. Ze hebben alle kanker weggesneden onder lastige omstandigheden. Hierdoor zitten we nog steeds in het meest gunstige scenario voor de behandeling. Marieke heeft dus nog steeds een kans om deze ziekte te verslaan. Dat is voor nu het best haalbare resultaat en daar moeten we dus blij mee zijn.

Tegenover die blijdschap staat het feit dat Marieke een hoge prijs betaalt voor deze kans. Ze is van binnen stevig te grazen genomen en haar lichaam is door de operatie voor altijd veranderd. Daarnaast vraagt de stoma nogal wat van haar flexibiliteit. Na het verlies van haar haren heeft ze haar grenzen opnieuw moeten verleggen. Hier zijn we vooraf uitgebreid over voorgelicht maar nu het zover is, is het wel mega ingrijpend.

Gelukkig is Marieke sterk en houdt ze zich flink. Tenminste meestal. Vanochtend had ze een kleine inzinking. Ze liet huilend haar stoma zien en wilde naar huis. Mieke (Marieke's moeder) heeft haar getroost. Dat zijn lastige momenten. Ik kan haar alleen steunen, maar ik kan aan haar situatie en haar lijden weinig veranderen. Dat maakt het voor haar ouders en mezelf soms best lastig.

In het ziekenhuis wordt er erg goed voor Marieke gezorgd! We hebben de afgelopen periode veel mensen leren kennen binnen het ziekenhuis en hebben zo'n goed supportteam om ons heen gebouwd. Elke dag komt er wel iemand van één van onze vorige afdelingen langs om gedag te zeggen en steun te geven. Nou lijkt dat logisch omdat we -helaas- goede klanten zijn, maar zo vanzelfsprekend is het niet. Deze toppers geven echt om Marieke en deze steun voelt daardoor super fijn!

Ik hoop dat Marieke zich morgen weer iets beter voelt zodat ze meer kan doen en zich meer mens kan voelen.


6 reacties:

Carsten zei

Lieve Marieke,
Goed om te lezen dat je vooruit bent gegaan na de operatie. Hoewel je nog een lange weg te gaan hebt, geven de tussentijdse resultaten en stapjes vooruit, je ongetwijfeld wel weer de moed om te blijven doorgaan.

Ik ben in ieder geval blij dat Lucas in de tussentijd je weblog schrijft, want dan kunnen we toch nog op de hoogte blijven. Ik denk dat je zo langzamerhand een hoop abonnees hebt verzameld. Ik ben en blijf er in ieder geval één van.

Ik hou je weblog in ieder geval in de gaten, wellicht dat een bezoekje er binnenkort wel inzit.

Dikke knuffel,
Carsten

Anoniem zei

Stap voor stap Marieke, de enige manier. Hoewel we bezorgd je blog volgen zijn we toch ook wel vertrouwend dat het je lukt, al was het alleen al vanwege je moed! Voor wat het waard is duimen we voor je. Lucas: bedankt voor het doorgaan met deze blog, voor mij een vreemd communicatiemiddel waar ik me niet thuis voel maar nu toch wel erg goed want Jan en Mieke hebben echt te veel aan hun hoofd. Sterkte aan jullie allen, Oom Con en de rest van het spul in de Antipodes.

Sarah zei

Lieve Marieke,

Wat ben jij ongelofelijk dapper! Ik ben zo trots op je!

X
Saar

simonevanderwal zei

Lieve Marieke,

Heel veel sterkte en kracht toegewenst!!! Lfs Simone van der Wal

Anoniem zei

He Marieke,
September een jaar terug in de chanpagne streek. Armen hoog met onze buit. Nu is de buit een goede stap vooruit en ik hoop dat dit zo door gaat net als iedereen die je steunt.

By the way die fransoos die moet nog langs komen en wie weet in wat voor mooie plek je dan weer verzeild raakt. Het worst in ieder geval beter en mooier. Misschien weer zo'n mooie barokke tafel met kitsch kristallen kandelaars en een heerlijk streekmenu.

Nog even doorbijten en ik hoop dat je daar de kracht voorblijft vinden.
Veel liefs uit londen

Carsten zei

Lieve Marieke,
Bij gebrek aan een nieuw stukje op je weblog laat ik toch even van me horen (lezen).
Ik hoop dat het goed met je gaat en dat het herstel van de operatie goed gaat.

Ik denk in ieder geval veel aan je !
Sterkte meid en doorzetten, he.

Dikke knuffel,
Carsten

Een reactie posten