2e operatie

22 september 2009
Vanavond is Marieke voor de 2e keer onder het mes gegaan. De afgelopen paar dagen had ze last van koorts en de bloedwaarden duidden op een ontsteking. De antibiotica die ze hier tegen kreeg leek niet aan te slaan. Vanmiddag is er een CT scan gemaakt. Daaruit bleek dat er een paar gebieden onrustig uitzagen. De artsen vonden het nodig om in te grijpen.

Rond 17:30 is ze naar de operatiezaal gereden. Om 20:00 uur kwam de chirurg het verloop van de operatie vertellen. Wat hij had aangetroffen zag er niet goed uit. Hij heeft op vier plaatsen in moeten grijpen. Er waren twee ontstoken gebieden, bij haar milt en in haar lage bekken. Daar zaten pusachtige vochtophopingen, die heeft hij schoongemaakt. De (nieuwe) verbinding tussen haar dunne en dikke darm was net begonnen te lekken. De chirurg heeft dit schoongemaakt en bij de dunne darm een nieuw stoma gemaakt (nummer 2). Dit laatste om nieuwe lekkages uit te sluiten. Tot slot zat en nog een vochtophoping in haar buik. Dit was niet ontstoken maar de chirurg heeft dit wel schoongemaakt. Bij alle risicogebieden zijn drains aangelegd zodat ze in de gaten kunnen houden of er weer ontstekingen ontstaan. Als dat het geval is zal ze onmiddellijk weer geopereerd moeten worden.

Marieke ligt nu op de intensive care onder de hoede van Rene (een vrouw). Ze is nu nog aan het slapen en ligt nog aan de beademing. Ze gaan haar in de loop van de ochtend wakker laten worden.

Deze complicaties zijn stuk voor stuk levensbedreigend! Marieke is echt heel erg ziek! het is nu zaak dat Marieke goed herstelt van deze operatie en dat ze vrij blijft van verdere ontstekingen, koorts of andere complicaties. Ze zal daar al haar energie voor nodig hebben! Het wordt een hele spannende week!

Ondanks deze tweede operatie heb ik (en Marieke ook) veel vertrouwen in de kunsten van de verpleging en de chirurgen in het St. Antonius dus dat is heel fijn. Marieke is in goede handen!

Emotioneel zal dit een flinke stap terug zijn voor Marieke, ze zal alle steun kunnen gebruiken om deze klap weer te boven te komen. Dus steek alle kaarsen maar weer aan en ga maar weer postzegels plakken, ze heeft het nu meer dan ooit nodig!

Als er nieuws is zal ik dat hier weer posten.

3 reacties:

Anoniem zei

Er is een kaartje onderweg, houd moed!
Marrie en gerrit

Carsten zei

Lieve Marieke,
Ik schrik van het nieuws van je 2e operatie ... dat is het laatste waar je op zat te wachten :-)

Gelukkig hebben jullie veel vertrouwen in de "kunsten" van het personeel van het ziekenhuis. Dan moeten ze dat maar waarmaken ook!

In gedachten ben ik bij je en zal voor je duimen! Show them what you're made off girl :-)

Dikke knuffel,
Carsten

Jacqueline Toebes zei

Marieke! Heel veel sterkte. We denken aan je. Familie Verboven-Toebes

Een reactie posten