Intensive Care

24 september 2009
Marieke mag vandaag, na haar operatie van afgelopen dinsdag, van de intensive care naar de medium care. Ook op de medium care houden ze haar nog goed in de gaten. Haar gezondheid is stabiel. Er is nog wel wat koorts (normaal na een schoonmaak operatie). Ze heeft een wat hoge hartslag en ze ligt nog aan de beademing. Haar herstel gaat wel volgens verwachting maar ze vinden haar nog niet sterk genoeg om naar de gewone afdeling te gaan.

Gelukkig is Marieke wel helemaal helder van geest. We kunnen tijdens de bezoekuren dus normaal met haar praten en ze begrijpt precies welke ingreep ze heeft ondergaan. Ook begrijpt ze de nieuwe stoma. Ze was overigens wel heel erg duidelijk dat ze allerminst blij was met haar nieuwe stoma. Geestlijk krabbelt ze ook weer wat op. Ze is weer wat bijdehanter en wil er weer voor vechten (die vechtlust was de afgelopen dagen even wat minder).

We hebben gisteren de chirurg (Dr. Wiezer) weer gesproken. Hij was vrij duidelijk dat de ingreep bij Marieke noodzakelijk was. Met de complicaties die Marieke begin van de week had heb je nog maar een paar dagen te gaan als er niets gedaan wordt. Ook benadrukte hij dat het een hele zware operatie is geweest en dat het herstel best wat tijd nodig zal hebben.

Vandaag is dokter de Jong weer even aan haar bed geweest, hij is de oncoloog (in z'n eigen woorden de man met het goedbedoelde gif). De Jong komt altijd even een peptalk houden, daarnaast is het een hele lieve man. Marieke put altijd veel kracht uit zijn bezoekjes.

Ik zal so wie so het hele medische team eens voorstellen. Deze mensen hebben nu al zoveel voor ons gedaan dat ze wel wat extra aandacht verdienen. Dus naast de ouders van Marieke die haar heel veel steun geven, mezelf natuurlijk en al onze vrienden en kennissen die steun geven zijn er:

-Dr. Schagen van Leeuwen (gynaecoloog). Jules komt elke dag even langs bij Marieke om gedag te zeggen en in haar hand te knijpen. Zelfs in z'n vakantie komt ie langs.
-Dr. de Jong (oncoloog), zie hierboven
-Dr. The (gynaecoloog) is vanaf het begin bij Marieke betrokken, wisselt af met Dr. Schagen van Leeuwen. Dr. The is een heel erg vriendelijk man.
-Dr. van Ramshorst (chirurg), zou Marieke in eerste instantie opereren maar kon dit door omstandigheden niet. Van Ramshorst heeft enige nationale faam als chirurg.
-Dr. Wiezer (chirurg), operateur van Marieke, opvolger voor van Ramhorst en een zeer kundig chirurg. Wiezer heeft geen nationale faam maar dat komt nog wel want een betere chirurg kun je op dit gebied niet krijgen. Overigens een hele aardige man die zeer begaan is met het lot van Marieke
-Professor Verheijen (gynaecoloog). Professor in het UMCU op het gebied van eierstokkanker. Kijkt achter de schermen mee en bewaakt de grote lijnen, alhoewel hij ook van de details op de hoogte wil blijven. Prof Verheijen is ook zeer begaan met Marieke.
-Last but not least de verpleging. Deze meiden en broeders zijn allemaal toppers. Marieke wordt erg goed verzorgd door de verpleging, ze zijn super lief voor haar. Je bouwt ook echt een band op met deze meiden. Ik heb heel veel respect gekregen voor dit vak, alhoewel het is eigenlijk geen vak, het is meer een roeping anders hou je dat nooit vol.

Enfin, Marieke heeft echt een goed team van specialisten en verpleging tot haar beschikking. Ze wordt goed in de gaten gehouden en goed gesteund. Zelf zal ze aan moeten sterken en moeten herstellen van haar operaties zonder nieuwe infecties op te lopen. Daarom houdt ze nu veel rust en dan moet haar lichaam de rest doen.

Keep you posted.1 reacties:

Jacqueline Toebes zei

Marieke, zet 'm op!!!

Een reactie posten