Weekendje weg

2 december 2009
Afgelopen weekend voor het eerst weer een weekendje weg geweest. We hadden een huisje geboekt net buiten Vaals met het zogenaamde cupido arrangement. Toen we aankwamen werden we verwelkomd met allerlei heerlijkheden en een fles prosecco. Tevens lagen er een aantal dvd's op ons te wachten. Allemaal bedoeld om een relaxed weekend tegemoet te gaan. In het arrangement zat tevens een ontbijt voor de zaterdag in Aaken en voor de zondag een brunch eveneens in Aaken. Zaterdag al vroeg Aaken ingegaan om te ontbijten. Een lopend buffet in een koffietent ergens op de markt. De tomtom had ons er goed naar toe gebracht. Blijkbaar is ontbijten en brunchen buiten de deur een doodnormale sociale gebeurtenis in Duitsland. Het was er enorm druk en dat bleek zondag net zo te zijn. Na het ontbijt weer terug naar het huisje gereden omdat de thuiszorg nog moest komen. Fijn dat dat allemaal zo geregeld kon worden. En 's middags wederom naar Aaken gegaan omdat we een wat culturele tour wilden doen. Maar daar kwam niet echt iets van terecht omdat het slecht weer was. Het regende en waaide hard. Bovendien was het koud. We genoten er een late lunch en wierpen nog een blik op de Dom van Aaken.

Zondag werd ik verrast door een mannelijke verpleger .... We zagen al een man wat rondlopen op het erf die verdacht veel op een verpleger leek. Dat terwijl ik eerder al een keer bij de thuiszorg aangegeven had dat ik dat liever niet heb maar kennelijk was dat niet doorgegeven aan de thuiszorg in Limburg. Niets tegen een man verder maar er zijn grenzen aan voor wie je allemaal in je blootje staat. Maar deze verpleger bleek tot opluchting van mij en Luuk geen oog te hebben voor het vrouwelijk schoon. Na de zorg op pad richting onze brunch. Het bleek een Spaanse brunch in Cafe Madrid te zijn. Kortom allerlei Spaanse versnaperingen als ontbijt/lunch. Daarna naar Maastricht. Ik had natuurlijk al gekeken of het wellicht koopzondag zou zijn. En jawel. Dat was het geval. Dat werd dus shoppen. Maastricht blijft toch een geweldige stad. En dan niet alleen om te winkelen maar ook vanwege de bourgondische levensstijl. 's Avonds aldaar gegeten. Helaas viel dat wat wij gekozen hadden wat tegen. Mogelijk omdat de kok ziek was of z'n hoofd er niet bij had.

Maandagochtend werden we opgeschrikt door een klop op de deur. De thuiszorg stond al vroeg aan de deur... Die hadden bedacht dat het wel handig was als ze zo vroeg mogelijk zouden komen.Dan konden we namelijk op tijd uit het huisje vertrekken. Het kwam goed uit. Na de zorg weer naar het noorden gereden waarbij we nog een rondje Brabant hebben gedaan. Langs mijn ouders om hun nieuwe appartement te bewonderen. Langs de ouders van Lukas en langs Maarten & Esther. Al met al een lekker weekend met z'n 2-en gehad waarbij we relatief weinig met ziek zijn bezig zijn geweest. En dat is ook wel eens fijn.

1 reacties:

Carsten zei

Lieve Marieke,
Zo te lezen hebben jullie een goed en amusant weekend achter de rug en dat gun ik jullie echt van harte!

Kan me voorstellen dat het wel (weer) eens lekker is zo'n weekend met z'n 2-en en als je dan ook nog eens, zoals je zelf aangeeft, relatief weinig met ziek zijn bezig bent, is dat helemaal een opsteker.

Neem aan dat jullie het helemaal niet erg vinden als ik jullie veel meer van dit soort uitstapjes toewens :-)

Dikke knuffel,
Carsten

Een reactie posten