Het 'Creatief met keukengerei' arrangement

19 april 2010
M'n spulletjes liggen weer uitgestald op mijn bed. Pyjama, toiletartikelen, ondergoed, leesvoer, spelletjes, een pak Tuc-jes, bril en natuurlijk al het wond- en stomamateriaal en de spuiten. Ben benieuwd hoe de kamer is en of er een leuk uitzicht is. Hopelijk heb ik mooi weer, anders is het uitzicht zo troosteloos. Het is zover. Ik mag weer. Het hotel waar ik het allerliefste ben. Het St. Antonius-hotel. Wie kent het niet? Niet alleen bekend in de regio maar ook in het buitenland. Men komt van heinde en verre. Om zich eens lekker in de watten (en verbanden) te laten leggen. En om zich te goed te doen aan allerlei culinaire hoogstandjes. Je kunt zelfs kiezen uit verschillende arrangementen, zoals het booster arrangement (voor hen die minder tijd hebben een aanrader: je komt alleen voor een oppepper, na twee dagen infuus kun je gaan) en het lekker lui arrangement (als je echt rust nodig hebt en je de apparaten het werk wil laten doen - met speciale kamers en speciaal daartoe opgeleid personeel). Nee, het hotel van Jonnie & Therese Boer is er niets bij. Jullie begrijpen het, ik verheug me er enorm op. Deze keer heb ik gekozen voor het 'Creatief met keukengerei' arrangement. Voor de culinaire gekken onder ons. Het klinkt wellicht wat vreemd, maar als je verder leest wordt het vanzelf duidelijk en zul je net als ik super enthousiast worden. Mijn wond is nog steeds open. Niet meer die krater wat het was en ook geen kinderachtige snee waarop een Disney pleister volstaat, maar groot genoeg om nog steeds dagelijks te laten verzorgen door een verpleegkundige van de thuiszorg. Sinds oktober heb ik namelijk nog steeds dagelijks iemand van de thuiszorg op de koffie. Heel erg leuk en gezellig, maar het is ook mooi als mijn dag eens eerder kan beginnen dan het tijdstip waarop zij de deur weer uitloopt. Kortom, de wond moet dicht. En wat is er dan mooier dan de uitvinding die meneer Thiersch heeft gedaan? Op een dag (hij sneed met de kaasschaaf waarschijnlijk een plak huid van z'n hand af in plaats van een plak van de kaas) bedacht hij hoe mooi het zou zijn als je een wond zou kunnen dichten met een dun plakje van de eigen huid. En dat is dus wat ze bij mij gaan doen. Met de kaasschaaf over mijn been om vervolgens het afgeschaafde plakje huid door de pastamachine te halen opdat het stukje huid zo groot is geworden dat de wond kan worden afgedekt. Vervolgens wordt er keukentouw gebruikt om het te hechten en voila: de wond is dicht. En dat in 45 minuten. Eten en drinken is inbegrepen. Jullie begrijpen: als je van koken houdt en het gebruik van allerlei keukenapparatuur niet schuwt, dan is dit een arrangement wat je zeker niet zou mogen missen. Wat heerlijk om weer in het St. Antonius-hotel te zijn! Echt een aanrader. Zorg dat je er vroeg bij bent: vol is vol.

4 reacties:

Anoniem zei

HI Marieke,

Hoop dat de kaasschaaf zn werk doet ! Succes,

Gr Yvon

Anoniem zei

Hi Mariek,

Wat moet ik weer lachen door je manier van schrijven. Een bundel van je ervaringen kan je al maken :-) ik blijf het zeggen.

Ik hoop voor je dat dit het nu echt de laatste hotel overnachting voor je gaat worden en de wond snel zal helen.

Veel liefs

Suzan

Anoniem zei

He Marieke,

Fijn dat dit eindelijk kan gebeuren op weg naar meer onafhankelijkheid en zelf beslissen wanneer je cupcakes bij de thee neemt. We duimen dat het snel heelt en dat je snel weer naar je eigen luxe hut in Utrecht kan!

Liefs uit cupcake londen,

Liselore & Oskar

Jacqueline zei

Hier ben ik weer.. de mee-lezer.. want is dat wel de bedoeling met zo'n web-log? Of is dit pure inbraak?
Ik lees mee om mijn redenen. En ik wil je zeggen dat ik je stukje over het hotelarrangement erg goed bedacht vind. Je moet er maar op komen. Maar dat is met veel dingen zo. En onder die grappige toon schuilt zoveel ellende. Ik hoop heel erg dat jou dit weer een stukje dichterbij je 'oude' leventje brengt, waarbij ik weet dat dit nooit meer hetzelfde zal zijn als vóór 19 mei 2009.
lieve groeten, Jacqueline

Een reactie posten