Mijn leven hangt aan een draadje!

28 december 2010
Het is ongelooflijk maar waar: ik lig weer eens in het ziekenhuis. De afgelopen twee weken ben ik op en af aan het tobben met mijn darmen. Had al twee keer een bezoek gebracht aan de Eerste Hulp. En niet op de meest handige tijdstippen... Aan het infuus en m'n darmen net als La Brard met een klysma bewerken ( dan zou je je weer fris en fruitig voelen), nee, het hielp niets. Uiteindelijk vorige week woensdagavond me weer gemeld in hotel Antonius. Wat bleek? Ik had een darmafsluiting. Dat idee had ik bij eerdere onderzoeken al geopperd. Maar niets is natuurlijk vervelender voor een co als de patiƫnt het beter weet en hem of haar te kakken zet bij het opperhoofd. De scan gaf aan dat de afsluiting toch wel definitief is. Opereren was en is geen optie omdat mogelijk mijn leven dan wel heel kort is. Besloten werd om een zogenaamde centrale lijn aan te brengen. Dus vrijdag geopereerd en zaterdag weer helemaal fris en fruitig aan de voedingslijn. Helaas hield de lijn het niet en moest het opnieuw geprobeerd worden. Geen succes. Dit was overigens met Kerst.... Vervolgens kreeg ik als kerstcadeau ook nog een klaplong erbij ontstaan door het aanprikken voor de lijn. Dus werd de lijn weer uitgesteld. Inmiddels was ik vloeibaar gaan eten. Want om nu de kerstdis aan me voorbij te laten gaan... En dus veranderde ook de strategie. Een voedingssonde! Die lijn was nog tot daaraantoe. Die kon je tenminste niet zien. Maar die sonde... Geen gezicht natuurlijk. Maar gek genoeg wel het beste alternatief voor opereren. Hier kan ik tenminste nog vanalles mee ondernemen en desnoods mee op safari gaan. Met een lijn ben je vanwege infectiegevaar toch veel beperkter in je doen en laten. Een beter alternatief, maar wel weer incasseren en weer de kracht vinden om door te gaan. Ik hou me maar vast aan mijn bucketlist!

7 reacties:

Anoniem zei

Lieve Marieke,

Gisteren bij Suzan langs geweest voor haar verjaardag en toen hoorde ik wat een rot kerst jij gehad hebt. Ik vond het al verdacht stil op je blog de laatste tijd. Deze update vind ik heel dapper van je en ook heel mooi geschreven. Lieverd blijf vechten tegen deze rotziekte!

Liefs Cindy

Suzanne Schaars-Hettinga zei

Lieve Marieke,
Wij wensen jou en al je geliefden alle Goeds voor 2011
We hebben je in onze gedachten en wensen je alle souplesse, kracht en wijsheid om ook deze uitdaging weer aan te gaan. De kaarsen branden NON STOP (toevoeging van Joost) Liefs van Suus/Sanne

Anoniem zei

Lieve Marieke,

Het blijft steeds zo'n raar idee. Zitten we twee weken terug nog gezellig met de collega's te eten. Ik daarna op wintersport, jij je gifshot. Maar ja, het was de bedoeling dat je daarna gewoon weer "mijn route" ging volgen. Dus gezellig aan het kerstdiner en een fijne en normale oud & nieuw. Wat een enorme tegenslag heb je dan toch weer voor je kiezen gehad. Ik hoop dat de sonde je lichaam nu wel weer wat rust geeft. Heel veel sterkte met je herstel en ik hoop je gauw weer te zien voor een lunch!

Liefs, Suzanne P.

Janneke zei

Hai Marieke,

Wat een uitkomst een blog, zodat je niet x op x je verhaal opnieuw hoeft te doen. De inhoud daarentegen klinkt wel MINDER, heel wat MINDER... fantastisch he die CO's die het beter denken te weten dan de ervaringsdeskundige... vooral vervelend dat jij er de dupe van wordt. Ik wens je veel kracht en liefde om door te blijven vechten!

Liefs Janneke (BS)

Carsten zei

Lieve Marieke,
Het is door omstandigheden weer een hele tijd geleden dat ik een reactie op je blog heb geschreven. Nu moest ik echt weer even reageren.

Een kleine 2 weken geleden ging ik naar een bijeenkomst op het werk en was verheugd dat ik je naam op de uitnodigingenlijst zag staan, maar jij en Elly hadden het werk verdeeld. We troffen elkaar niet, jammer. Nu lees ik dat je weer je intrek hebt genomen in het hotel .... echt balen !
Ik wilde je toch even een hart onder de riem steken en sterkte wensen, want de manier waarop je met je situatie omgaat verdient diep respect.
Blijf knokken en laat je niet kisten.

Het is nu bijna oudjaarsavond en ik hoop dat je (naar omstanigheden) toch een goede jaarwisseling hebt.

Dikke knuffel en groeten aan Lukas,
Carsten

Anoniem zei

Lieve Marieke,
Voor jou alle, alle goeds voor 2011. Met als klapper de bruiloft. Heel veel sterkte met de huidige tegenslagen.
In mijn agenda staat nog steeds onze date op 7 januari. Ik hoop dat het gaat lukken, maar snap heel goed als het niet gaat. Dan plannen we iets nieuws.
Kop op!! al is dat moeilijk, liefs Ivich

Anoniem zei

Een nieuw jaar is begonnen, hoop dat het je veel goeds gaat brengen! Liefde, kracht, mijlpalen en een heel groot wonder. Denk aan jou en Lukas. Lfs Tabitha

Een reactie posten