De chemo wordt verschoven

7 juli 2009
Gisteren zoals gezegd de CT scan gehad. Gelukkig konden de specialisten daar niets bijzonders op zien. M'n bloedwaarden lieten ook weer verbeteringen zien. Dus mocht ik 's middags weer naar huis. Wel werd aangegeven dat ze nog even zouden laten weten wat er met de drain zou gebeuren die in m'n buik zit. En daarnaast werd al aangegeven dat de voor donderdag geplande chemo vermoedelijk naar volgende week maandag verschoven zou gaan worden. Balen natuurlijk dat de chemo mogelijk verschoven zou gaan worden maar ik was blij dat ik weer naar huis kon omdat het ziekenhuis ook geen pretje is. Zeker niet als je je verder goed voelt.

Vandaag van de arts vernomen dat ze vrijdag de drain willen verwijderen. Ik had natuurlijk liever vandaag gehad maar ja, ze willen het zekere voor het onzekere nemen en bloedingen zoveel mogelijk voorkomen. M'n bloedplaatjes moeten de komende dagen nog wat toenemen. Die bloedplaatjes zorgen namelijk dat je minder kans op bloedingen hebt. Daarnaast vertelde de arts dat de tweede chemokuur inderdaad naar maandag wordt verschoven.

Zo zie je maar dat je met deze ziekte niets voor het zeggen hebt. Het gaat toch altijd net iets anders dan je had gedacht. Plannen is er niet echt bij. En dat is lastig voor iemand zoals ik, aangezien ik nogal een planner ben... Maar door dit soort gebeurtenissen word je steeds meer geconfronteerd met het belang van het bij de dag leven en het onmogelijke van te ver vooruit kijken. Leer ik dat ook nog eens in m'n leven!

M'n haar begint steeds meer te wennen. Dat wil zeggen dat de doeken en mutsjes op m'n hoofd beginnen te wennen. Het in de spiegel kijken en mijn kale hoofd zien, dat is iets wat denk ik nooit went. Het past gewoon niet bij mij. Moet je je voorstellen dat er mensen zijn die het kaalscheren bewust doen en niet omdat ze ziek zijn maar omdat ze vinden dat het bij hun past... Ik ben nu overigens opeens ook een bezienswaardigheid. Ik zou er geld voor moeten vragen. Ik weet zeker dat ik dan vrijdag a.s. wederom een weekendje weg zou kunnen gaan met het verdiende geld! Misschien is het kijken nog wel het meest erge van alles. Maar goed, ook dat zal wennen. Bovendien hou ik me voor dat het voor een goed doel is!

2 reacties:

Carsten zei

Lieve Marieke,
Blij te lezen dat je je weer wat beter voelt. Wel enorm zonde dat je weekendje weg in het water is gevallen :-(

Trouwens, er zijn ook nog enigzins ijdele mensen die zich een korte haardracht aanmeten omdat ze zich dan uit praktisch oogpunt geen zorgen hoeven te maken als hun (kleine beetje)haar niet zit nadat ze bijv. een motorhelm hebben opgehad :-)
Natuurlijk is dat niet met elkaar vergelijkbaar, maar brengt enige nuance en een extra dimensie aan :-).

Veel sterkte en succes met de tweede chemo die voor maandag a.s. gepland staat.

Dikke knuffel,
Carsten

mariska zei

Lieve Marieke,

Zo eindelijk de link naar je blog welke in mijn favoriete kleur is. PAARS!! Was heel fijn om gisteren bij jullie te zijn en ben blij dat je, kaal hoofd of niet, er weer een stuk beter uitziet en je humor er ook weer is. Het toverstafje werkt, stapje voor stapje.

Veel liefs en denk aan je,

Mariska
xxx

Een reactie posten