Naar kantoor en tweede chemo

14 juli 2009
Gisteren m'n tweede chemokuur gekregen. Is een hele zit. Was om 12.30 uur aan de beurt en om 19.15 klaar. Ik moest tegen 16.30 van de infuuskamer (een aparte ruimte voor chemokuur) naar de afdeling worden gereden omdat de infuuskamer om 17.00 uur dichtging! En ik maar denken dat ziekenhuizen en hun afdelingen 24-uurs diensten draaien.... Maar goed, ik heb de tweede gif munitie ontvangen en nu moet het z'n werk gaan doen. Vechten tegen de kwade cellen en mijn goede cellen zoveel mogelijk met rust laten. Je merkt niet zoveel van het inlopen van het infuus. Ik verwacht dat woensdag en donderdag het ergst zijn wat bijwerkingen betreft. Maar goed, wellicht dat deze tweede kuur wat anders verloopt.

Wat ik vorige week helemaal was vergeten om te vertellen is dat ik vorige week langs ben geweest op kantoor. Ik voelde me goed genoeg om te gaan en wilde graag m'n hoofd laten zien. Niet zozeer mijn Sinead O'Connor look ;-). Maar gewoon, laten zien dat het relatief goed gaat en dat ik nog steeds ben wie ik ben. Het bezoek was denk ik niet alleen goed voor mij maar ook voor al mijn collega's. Dan kan iedereen ook zelf zien hoe het gaat en het weer een plekje geven. Zo'n eerste keer iemand weer zien is volgens mij best wel even wennen. Het was fijn om m'n verhaal te doen, fijn om te horen dat ik 'niet zoveel gemist heb' en fijn om alle gezichten weer te zien. Ik kijk uit naar de eerste keer dat ik weer kan gaan werken. Maar ik verwacht dat dat niet eerder is dan november, december. Werken mis ik zeker, maar ik weet ook dat dat nu niet handig is en dat ik me moet focussen op de chemo's en de operatie (gepland vooralsnog eind augustus). Belangrijk is om energie op te doen en daarmee je lichaam en geest te versterken. Ik ben zeker van plan om nog een paar keer te komen voor de operatie. Het is dan wel vakantieperiode, maar ik denk dat het geen kwaad kan om contact te houden. Dus collega's, jullie zien me snel weer!

6 reacties:

Carsten zei

Lieve Marieke,
Sterkte en succes de komende dagen met de uitwerkingen van de behandeling van afgelopen maandag.

Wat ik je nog even wilde meegeven is dat ik
1) het erg goed van je vond dat je vorige week op kantoor bent geweest;
2) veel respect hebt voor de manier waarop je schrijft en vertelt over je ziekte, gevoelens en overwegingen;
3) je er goed uit vind zien en je een krachtige indruk vind maken;

Nogmaals, succes !

Dikke knuffel,
Carsten

Pieter Basten zei

Hoi Marieke,

Ik vind het een indrukwekkend verhaal en ik hoop dat je wat verder in de toekomst kunt kijken en hopelijk ziet dat alles goed komt.

Sterkte en succes!

Groet,

Pieter Basten

Anoniem zei

Beste Marieke,
wij hebben net gehoord wat er allemaal gebeurd is de afgelopen maanden en je blog gelezen. Wat een ellende. Ben onder de indruk van je schrijven en ik hoop dat je zo goed je verhaal en alles wat er gebeurd van je af kunt schrijven. Ik wens je heel veel sterkte, kracht, moet en liefde de komende tijd. Zal wat extra energie naar je sturen.
lieve groet,
Manon Houdijk-Assies

Anoniem zei

Hi vechter!

Ken je het evenement Alpe d'Huzes? Dit is een sponsor evenement voor KWF Kankerbestrijding. Wielrenners beklimmen, liefst 6 keer, de Alpe d'huez in Frankrijk en zamelen zo geld in om de strijd tegen kanker te helpen overwinnen!
Afgelopen maand heeft dit weer plaatsgevonden en hopelijk heeft het veel geld opgeleverd voor de genezing van kanker!!
Volgende week gaan wij hem ook beklimmen, niet 6 keer, 1 keer vind ik uitdagend genoeg ;-), maar wel speciaal voor jou!! Ik zal daarboven op die berg alle goden even verzoeken om alle goede, positieve en genezende energie naar jou te sturen. Hopelijk voel je je inmiddels weer wat beter na de chemo en kun je de komende weken weer een beetje gaan genieten!!
X Marit

Anoniem zei

Hoi Marieke,

Wat ben ik geschrokken toen ik hoorde wat er met je aan de hand is.
Ben blij dat ik de link heb gekregen naar dit blog. Erg indrukwekkend om te lezen hoe dapper en krachtig je met de situatie omgaat. Dat vind ik echt super knap!
Ik wens je heel veel sterkte en vechtlust toe de komende periode en hoop je bij een volgend bezoekje aan AAB ook te zien.

Groet,
Sebastian

Anoniem zei

Lieve Marieke, heb je verslag weer gelezen en leef zoals constant erg met je mee. ik wil je even verwijzen naar een strandhuisje wat wellicht tussendoor nog te huur komt. Je kunt ze bekijken via www.beachbungalows.nl .Ik ben er pas geweest omdat mijn zusje dat gehuurd had.Het zijn heerlijke huisjes op het strand. Hoort bij de strandtent Beach End in Noordwijk. Misschien is het iets voor jullie.Je waait er heerlijk uit en Noordwijk heeft leuke rstaurantjes en winkeltjes. Hoop dat het iets voor je is.Veel liefs en sterkte ook voor Lukas, Leunie

Een reactie posten