3e operatie

26 september 2009
Gisteravond had Marieke weer een enorme koortsaanval. Ze heeft dan 39+ graden koorts en ligt te rillen in bed. Ze is dan even niet zo positief over haar lot. Ze is op z'n moment erg ziek. Haar ontstekingswaarden in haar bloed zijn sinds de vorige operatie verder doorgestegen. Het ging dus niet de goede kant op. Afgelopen nacht heeft ze net al gisterennacht nauwelijks kunnen slapen (een bekend fenomeen op een IC afdeling met al haar toeters en bellen).
Door al deze tegenslagen en het tekort aan slaap zag Marieke het vanochtend niet meer zitten. Ze was bereid de handdoek in de ring te gooien. Het was ook voor mij moeilijk om het positieve te benadrukken, gelukkig was ze het wel eens dat ons leven en de toekomst waar we voor strijden de moeite waard zijn. We hebben afgesproken om ervoor te blijven knokken ook nu het tegen zit! Vanwege haar hoge koorts en de slechte bloedwaarden willen de artsen vandaag een CT scan maken omdat ze de indruk hebben dat het de verkeerde kant op gaat. Uit de CT scan blijkt dat er vochtophopingen in haar buik zitten die ze niet vertrouwen. Weer opereren dus! Vanmiddag rond 17:00 uur heb ik Marieke weer naar de OK vervoerd. Ze was bang voor de operatie. Na de operatie gaan ze haar nog drie dagen in slaap houden zodat ze rust krijgt en aan haar herstel kan werken. Ik heb dus afscheid genomen met de woorden slaap lekker tot dinsdag lief.

Na 1 uur opereren kwam de chirurg vertellen wat hij heeft gedaan. Er zat ontstoken vocht in haar buik zonder dat er een directe bron was. Hij heeft dit allemaal schoongemaakt en Marieke weer dichtgemaakt. Dit laatste ging lastiger ze heeft nu een matje in haar buik omdat hechten niet goed meer kan na zo veel operaties.

Marieke moet nu zelf beginnen met genezen en de ontstekingen overwinnen. Ze moet nu echt knokken voor haar leven! Omdat ze mag blijven slapen kan ze dit in alle rust doen. Ze kan hier al haar energie op richten. De komende dagen zijn dus erg spannend (gelukkig maakt Marieke dit niet bewust mee). Haar bloedwaarden en koorts moeten gaan dalen en ze moet aansterken. Als dat goed gaat kan ze beginnen met herstellen. Dus hou de kaarsjes nog maar even aan.

13 reacties:

Jacqueline Toebes zei

Hier brandt een kaars voor Marieke!

Anoniem zei

Hier branden kaarjes voor Marieke. Houd moed!

Michiel en Susanne

Anoniem zei

Maria draait in de st Jan overuren!!

kus Ivich

Anoniem zei

ook in Waspik branden kaarsen voor jullie....

sterkte!

Kel & Marjon

Enid Baars zei

Lieve Luuk, heel veel sterkte de komende dagen, we denken veel aan jullie.Zet 'm op! What's more to say . . . Liefs Enid & Onno

Anoniem zei

Lieve Marieke blijf vechten voor jezelf en je o zo dappere vriend! Cindy

Anoniem zei

Zet 'm op Marieke! Geef de moed niet op!
Liefs,
Claudia

Anoniem zei

Lieve Marieke en Lucas,

Hou moed! Wij denken aan jullie!!

Veel liefs,

Afdeling VCP Process Management
Remco, Barbara, Eric, Twan, Brigitte, Marjolein en Esther -X-

Nathalie van der Wulp zei

Ook hier brand een kaars voor je. Je hebt een sterk en jong lijf. Blijf vechten voor je jezelf en voor allen die je lief hebben. Ik denk de hele dag aan je.
Hele dikke kus van Nathalie

Suzanne Schaars zei

Lieve Marieke,
Natuurlijk branden we kaarsen voor je. Ik gun je alle rust om deze zware tijd door te kunnen komen. Lucas, we kennen elkaar niet, maar ook voor jou alle kracht in deze moeilijke tijd. En jullie doen het fantastisch door het met ons te kunnen en willen delen.
Liefs Suzanne (Sanne voor LCF)

Marinka zei

Lieve Marieke,

Je doet het zo fantastisch! Blijf voor alle mooie dingen. Ik steek de kaarsen vanavond weer voor je aan en ben in gedachten bij je. Hele dikke knuffel van Marinka

Susan zei

Marieke,
Blijf vechten, dame! Wij steken hier ook weer een kaars voor je aan. Heel veel sterkte!
Liefs, Susan

Anoniem zei

Geen halve centimeter toegeven Marieke (en Lucas), je hebt al zo'n hoge prijs betaald en heel wat gewonnen. Klem je voorlopig vast, 'Kom even op adem' en hervind je moed en dan de volgende centimeter, het kan echt niet zo veel verder zijn. Stap voor stap en niet te stoppen!Blijf doorzetten,sterkte, Con,Anne,Peter,Alice,Will en Lucy

Een reactie posten