Multitasken: het leven van de moderne vrouw

22 november 2011
Zoals bij ieder ander draait ook bij mij de wereld gewoon door. Er wordt gewerkt, het huishouden moet gedaan worden, de hond moet worden uitgelaten en als we geluk hebben houden we nog wat tijd over om wat voor ons zelf te doen, 'me-time', 'quality-time' of 'aandacht voor de bv-ik'. Voor veel dames onder ons is dat naar de schoonheidsspecialiste gaan of in het 'slechtste geval' even een kappertje pakken. Op de schoonheidsspecialiste trakteer ik mezelf met enige regelmaat. De kapper heb ik al een tijdje niet gezien. Tenzij je de haarwerkspecialist bedoelt die in het verleden vakkundig een 'Leco look' creëerde met bijzonder fijn gesorteerd kunsthaar. Nu is de trend tegenwoordig 'go natural' en ik moet zeggen dat ik daar aardig in mee kan gaan. Inmiddels heb ik weer een gezonde bos haar, die niet gestyled lijkt voor de buitenstaander, maar die aardig op de "Diana- jaren 80-coupe' lijkt. Mari zou tevreden zijn. Maar voor hoe lang? 


Begin november ben ik weer begonnen met een reeks chemokuren. Als alles gaat zoals bedoeld, zal deze kuur 18 weken duren. Een hele zit. Letterlijk een zit. En als we het toch over de 'me-time momentje' bij de kapper hebben, het is eigenlijk net alsof je naar de kapper gaat. De stoelen zijn hetzelfde. Je krijgt er een Libelle, Story en een koffie bij en als je wilt krijg je zelfs een ijskoude kap op je hoofd. Voor een permanentje: namelijk voor die mensen die heel graag hun haar willen houden. Ik ben nogal kouwelijk aangelegd, dus ik heb besloten deze aan mij voorbij te laten gaan. Wanneer ik om me heen kijk is het een komen en gaan van mensen die hun wekelijkse, dagelijkse, 2-wekelijkse shotje 'me-time' komen halen. Gewoon, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. En net als bij de echte kapper praat je met het personeel maar laat je de klanten met rust zodat deze in alle stilte hun behandeling kunnen ondergaan. Inmiddels ben ik er zo aan gewend dat ik gisteren maar mijn laptop mee heb genomen om nog even te werken.  Tussen het infuus aanleggen, overleg met de diëtiste en de oncoloog en het bladeren in de diverse blaadjes, doe ik nog een poging om wat hersenspinsels op papier te zetten. Ideaal toch? Zo combineer ik dat 'momentje voor mezelf' met even nog wat werken terwijl er tegelijkertijd ook nog even aandacht is voor lichaam en geest. Als dat geen multitasken is! Nee, het leven van de moderne vrouw draait gewoon door!

3 reacties:

Liesbeth M zei

Damn,wat ben je toch een topvrouw!!

Anoniem zei

Marieke, je blijft me iedere keer weer verbazen (in de positieve zin!).Je bent en blijft een kanjer!Ongelofelijk hoe je met je ziekte omgaat en steeds weer op de lichtpuntjes blijft focussen. Dikke knuffel voor jou!X Hanke

Carsten zei

Lieve Marieke,
Veel te lang heb ik je blog niet gelezen.
Nu doe ik dat weer en tover je meteen een glimlach op m'n gezicht met je positief ingestoken verhalen. Diep respect voor de wijze waarop je je er doorheen slaat!

Dikke knuffel,
Carsten

Een reactie posten